Skip to content Skip to footer

Düğün Hikayesi Çektirmeden Önce Fotoğrafçınıza Sormanız Gerekenler

Çiftlerin evliliğe kadar uzanan yolda yaşamış olduğu birçok anı vardır. Bu anılar son yıllarda düğün fotoğraflarına yansıyor.

Ancak bazı düğün fotoğraflarında çok anlamsız içeriklerin bulunduğu da görülüyor. Bu unutulmaz anları resmederken mizah dili ya da hissi bir dil kullanılsa da görsel detaylar ve fotoğrafın bir anlamı olması önem taşıyor.

Mekân

Her hikayenin bir yeri vardır. Ancak bu yer bazı durumlarda değişim gösterecektir. Bu mekana çok daha etkileyici bit dekor eklemek isteyenlerin düğün hikayesi çektirmeden önce fotoğrafçınıza sormanız gerekenler konusunda bilgi alımı gerekiyor. Bu konuda fotoğrafçılar özenle tercih etmiş oldukları mekanları kullanabiliyor.

Dış çekim yapmak için uygun olan mekanları tercih ediliyor. Bu mekanlar bazen bir dekor kullanılarak da gerçekleştirilebiliyor. Bazen ise çok daha gerçekçi fotoğraflar ortaya çıkarmak için hikayeye uygun olan tabii alanlar tercih ediliyor. Bu bakımdan öncelikli olarak fotoğrafçınıza çekim yapmak istediğiniz hikayenin özelliğini anlatmanız gerekiyor. Fotoğrafçı sizin hikayenize uygun olan mekan hakkında sizin isteklerinize özel olacak şekilde önerilerde bulunuyor.

Konu Seçimi

Düğün hikayesi çalışmalarında en ilgi çekici ya da sizin için en uygun olan içeriği tercih edebilirsiniz. Bazen ise çok daha uç noktalar oluşturacak, masalsı bir atmosfer gerçekleştirebilirsiniz. Düğün hikayesi çektirmeden önce fotoğrafçınıza sormanız gerekenler bu isteğinizi gerçekleştirecek tarza sahip olmalıdır. Düğün hikayesini kendinize özel ya da yaşadığınız bir olaya özel olarak da kurgulayabilirsiniz. Ancak bu konuda önemli olanı ise bu hikayenin fotoğraflara net olarak yansıtılmasıdır. Bu detayı ise fotoğrafçı ortaya çıkarır.

Düğün hikayesini kendinize özel ya da yaşadığınız bir olaya özel olarak da kurgulayabilirsiniz.

Kostüm Seçimi

Düğün fotoğraflarında her detayın bir önemi vardır. Bu detaylar arasında fotoğrafları orijinal hale getiren ise kostüm seçimidir. Çiftlerin fotoğrafçısına sorması gereken bu ayrıntı, fotoğraflara kostümün nasıl yansıyacağı ile ilgilidir. Fotoğrafçı hikayeye, mekana ve fotoğraflardaki renklendirmeye göre nasıl bir kostüm seçmeniz konusunda sizlere destek sağlayacaktır.

Çiftler Arasındaki Tensel Uyum

Düğün hikayesinde çiftler arasındaki uyumu yakalamak da son derece önemlidir. Fotoğrafçı bu uyumu yakalamanız için sizlere yakınlık ve samimiyet konusunda bilgi vererek en güzel, sıra dışı, hikayedeki konuyu net olarak anlatan tarzda bir düğün hikayesi oluşturacaktır.

Yorum Yapın